وبلاگ مسعود براتی

این وبلاگ برای نمایش نوشته‌ها، مطالب مطالعه شده که مناسب است دیگران هم ببینند و کارهای دیگری که الان مشخص نیست ایجاد شده است. لذا مطالب و پیوندها قابل استفاده هستند.

پیوندهای روزانه
پیوندها

۱۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
در کتاب نگاهی به تاریخ جهان، جواهر لعل نهرو درباره استعمار نو می نویسد:
نباید تصور کنی که امپراتوری ایالات متحده فقط به جزایر فیلپین منحصر و محدود می گردد. در ظاهر امر فیلیپین تنها مستعمره ای است که آمریکایی ها به دست آوردند و اشغال کردند اما عملا آنها با استفاده از تجارت و گرفتاریهای سایر قدرتهای امپریالیستی روشهای قدیمی استعمار را تغییر دادند. آنها دیگر خودشان را برای تصرف اراضی و الحاق سرزمین های دیگران به دردسر نمی اندازند و مثل انگلستان که هند را متصرف شد و به حکومت خود ملحق کرد عمل نمی کنند. آنچه مورد توجه و علاقه آنهاست منافع اقتصادی است و به این جهت به کنترل ثروت و تسلط بر اقتصادیات کشورهای دیگر می پردازند و به وسیله کنترل ثروت و در دست داشتن تسلط مالی و اقتصادی کنترل و تسلط بر مردم و حتی خود کشور هم اسان می گردد. به این ترتیب بدون دردسر زیاد یا تصادم با احساسات ملی در کشوری نفوذ می کنند  در ثروت آن کشور سهیم می گردند..

این روش زیرکانه «امپریالیسم اقتصادی» نامیده می شود. نقشه های جغرافیایی این امپریالیسم را نشان نمی دهند و منعکس نمی سازند. ممکن است کشوری با مراجعه به نقشه یا اطلس جغرافیایی آزاد و مستقل معرفی شود اما اگر به زیر روپوش ظاهری آن بنگریم متوجه میشویم که به کشور دیگر یا به عبارت صحیح تر به سرمایه داران و صاحبان صنایع و بانک داران کشور دیگر بستگی دارد و تابع آنها می باشد.

ایالات متحده آمریکا یک چنین امپراتوری نامریی برای خود دارد و اکنون بریتانیا هم می کوشد که یک چنین امپراتوری ناپیدا و در عین حال موثر و مفیدتر را برای خود در هند و جاهای دیگر به وجود آورد و در موقعی که ظاهرا دستگاههای سیاسی را به خود اهالی آن کشورها واگذار می کند ارکان امپراتوری اقتصادی خود را محکم تر می سازد و این امر بسیار خطرناکی است که مخصوصا ما باید به آن توجه داشته باشیم.
ج 2 ص 921
  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

جواهر لعل نهرو در نگاهی به تاریخ جهان می نویسد:

قدرت های امپریالیستی روش خاص دارند که حتی موقعی که به غارت می پردازند درباره حسن نیست خود اطمینان موکد می دهند و حتی هنگامی که مشغول کشتار هستند تقدس و پاکی خود را اعلام می دارند.

ج 2. ص 896

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

این حرف را علینقی عالیخانی، وزیر اقتصاد پهلوی دوم گفته است:
"مذاکرات اقتصادی زیادی با اسرائیل کردیم. من چندین بار خودم رفتم اسرائیل و کاملا درگیر بودم در این کار و خیلی هم از وجود آنها استفاده کردیم. اولا توانستیم کارشناس‌های خوبی را که در رشته‌های مختلف داشتند بیاوریم، کارشناس‌های فوق العاده خوب در رشته‌های آب و کشاورزی و این‌ها، کمک‌های بسیار جالبی به ما کردند، مثلا برنامه جامع دشت قزوین زیر نظر آنها تهیه شد."
مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر. کتاب اقتصاد و امنیت، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،‌1393، تهران،‌ص 46

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

این مطالب را از گزارش چکیده سایت تبیین استخراج کردم.

موضوع جلسه استماع: بررسی ضرورت استراتژیک تحری مها علیه ایران (پنل 1)/ برگزار کننده: کمیسیون امور بانکی، مسکن و شهری؛ مجلس سنا/ تاریخ برگزاری: 27 ژانویه 2015
منندز سناتور دموکرات از نیوجرسی
طرح تحریم‌های جدیدی که به همراه سناتور کریک آماده شده، تا 24 مارس به جریان انداخته نمی‌شود و در صورتی که چارچوب کلی توافق تا تاریخ مذکور معین نشود، به جریان می‌افتد.
تجربه ما در مورد کره شمالی در مورد ایران نباید تکرار شود.
تامی سناتور جمهوری‌خواه از پنسیلوانیا
ایران بداند که در حال مذاکره با مردم آمریکا است و نه فقط رئیس جمهور آمریکا.
بلینکن:
بازرسی‌های کامل و گسترده، مدت زمان یکساله برای دست یافتن به بمب هسته‌ای، مسئله تحقیق و توسعه و موشک‌ها قادر به حمل کلاهک هسته‌ای، همه در توافقنامه مد نظر خواهند بود.
پس از برنامه اقدام مشترک، فشار تحریم‌ها علیه ایران کم نشد بلکه افزایش یافت.
پوشش مذاکرات هسته‌ای ظرفیت آن را دارد تا مسائل دیگر نیز مطرح شود و بر سر آنها نیز توافق صورت گیرد.
پس از عقد توافق، تحریم‌ها به حالت تعلیق درم یآید و پس از مدت زمان قابل توجهی که همکاری ایران ثابت شد و تردیدی برای ما باقی نماند، کنگره می‌تواند تحریم‌ها را بردارد و این مهم نیز بر عهده کنگره است.

کوهن
ما نیز به ایران اعتماد نداریم به همین دلیل اقدامات راستی‌آزمایی را پیش‌بینی کرده‌ایم.
مدل تعلیق تحریم‌ها پس از توافق نهایی همان مدل تعلیق تحریم‌ها پس از برنامه اقدام مشترک است، لذا رژیم تحریم‌ها از هم نمی‌پاشد.



  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

این مطالب را از گزارش چکیده سایت تبیین استخراج کردم.

موضوع جلسه استماع: مذاکرات هسته‌ای با ایران/ برگزار کننده: کمیسیون امور خارجه مجلس سنا/ تاریخ برگزاری: 21 ژانویه 2015
دیوید کوهن
در پاسخ به سئوال سناتور مرفی: برداشتن تحری مها فرایند مشخصی دارد اما آیا بازگرداندن آنها نیز به راحتی صورت می‌گیرد؟
تحریم‌ها تعلیق می‌شوند، حذف نمی‌گردند و این تعلیق نیز مرحله‌ای است.
تحریم‌ها به خودی خود مانع ایران نمی‌شود بلکه این امکان را به وجود م یآورند که ایران برای مذاکره بر سر توقف برنامه‌های هسته‌ای خود، مذاکره کند.
[در تحریم‌های جدید] نفت، دسترسی به سیستم مالی بی نالمللی، توانایی تجارت و سرمایه گذاری ایران در بخش‌های مختلف، هدف قرار خواهند گرفت.
وضعیت اقتصادی کنونی ایران به مراتب بدتر از زمانی است که هنوز برنامه اقدام مشترک امضا نشده بود.
تعلیق بسیار ناچیز برخی تحریم‌ها ذیل برنامه اقدام مشترک هیچ تأثیری بر رژیم تحریم‌ها نگذاشت.
پس از برنامه اقدام مشترک سفر هیئتهای تجاری اروپا به ایران منجر به عقد هیچ قراردادی نشد.
ایران در حال همکاری است زیرا تنها از این طریق ممکن است از تحریم‌ها رهایی پیدا کند.

آنتونی بلینکین، معاون وزیر خارجه آمریکا
ما نمی‌توانیم این دانش را به هیچ نحوی از بین ببریم، لذا باید کاری کنیم که مطمئن شویم ایران نمی‌تواند از این دانش بهره ببرد.
انتخاب روحانی به این دلیل بود که مردم خواهان رهایی از شرایط تحریم و انزوای اقتصادی هستند.
انتخاب روحانی از نظر ما پاسخ مردم به فشار اقتصادی بود که به ایشان وارد آمده است.

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه از فلوریدا
از نظر رهبر ایران، این کشور یک دولت ملت نیست بلکه یک هدف کوچک و بخشی از یک هدف کلان است.
هدف کلان حاکمیت اسلام بر کل جهان است.
رهبر ایران می‌کوشد این کشور را به پایگاهی برای امام دوازدهمی تبدیل کند که قرار است ظهور کرده و جهان را تحت حکومت اسلامی درآورد و همین هدف به او انگیزه می‌دهد.
 پس ما با رهبری باعقلانیت سیاسی متعارف مواجه نیستیم. وی خواهان حاکمیت اسلام رادیکال مد نظر خود است.
 بنا به عقیده او زمانی این امام دوازدهم ظهور می‌کند که درگیری کلانی میان جهان اسلام و جهان غیر اسلام شکل گیرد؛ لذا زمانی که ما با چنین رهبری مواجه باشیم در معرض خطری جدی خواهیم بود.

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰
نزدیک به شش ماه است روی بیانات رهبر انقلاب درباره مفهوم "نظام سلطه" کار می‌کنم. بخشی از این کار با عنوان هسته مرکزی نظام سلطه است. امروز این خبر را دیدم که سندی برای تحت سلطه بودن دولت آمریکاست.
بیانیه کاخ سفید در خصوص روابط آمریکا و اسرائیل:
واشنگتن: اوباما تاکنون 20 میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی کرده/تنها در یک سال، با 18 قطعنامه ضداسرائیلی مخالفت کردیم.

صحبت مرتبط رهبر انقلاب:
"من می‏خواهم بگویم حتّی کشورهایی مثل امریکا هم این استقلال را ندارند. لا بد بعضی تعجب خواهند کرد. نه، تعجب ندارد. دولت امریکا هم به سرمایه‏دارهای صهیونیست بین‏المللی وابسته است. اگرچه ممکن است از لحاظ ملیت، خود آن سرمایه‏دارها هم امریکایی باشند، اما دولت وابسته است. اگر یک رئیس‏جمهور در امریکا، آنجایی که منافع سرمایه‏دارها ایجاب نمی‏کند، یک‏قدم کج بردارد- مثل کندی و امثال او- پایش را از دایره بیرون می‏کنند و پدرش را درمی‏آورند. "
خطبه‌های نماز جمعه‌ی تهران 20/11/1368
  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

دیروز مطلبی از پرداخت ساعت شمار دیرکرد نوشتم. امروز یکی از دوستان متن صحبت‌های آیت الله جوادی آملی را برایم فرستاد. فهمیدم به یمن سیستم بانکی من ملعونم.

"اگر کسی گرفتار یک بانک شد که حالا روز جمعه بود و نرسید بدهد ،فردا چون یک روز تأخیر شد خسارتش تأخیر «تأدیه» دارد یا در ترافیک گیر کرده آن روز نرسیده خسارت تأخیرش را باید دهد، این‎جاست که آن روایات غلیظ و شدید وارد است. در کارهای مهم یک بایع داریم، یک مشتری داریم، یک شاهد داریم، یک سند داریم، این کارهای مهم است؛ این طایفه از روایات می‌فرماید که در خرید و فروش ربوی بایع ملعون است، مشتری ملعون است، سند نویس ملعون است، شاهد ملعون است، همه را لعنت کرده است."

کاملش را در اینجا بخوانید

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

حدود سه ماه پیش برای خرید خانه دنبال وام مسکن بانک مسکن رفتم. برای گرفتن وام 35 میلیون تومانی در حدود 7 میلیون و 600 هزار تومان هزینه کردم (حدود 800 هزار تومان هزینه دفترخانه بابت در رهن بردن سند بود) و در نهایت دو ماه پیش وام را گرفتم. سررسید اقساط هشتم هر ماه است. مبلغ هر قسط هم 549900 تومان است.

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

جواهر لعل نهرو می نویسد:

"خارجیان همچنان در پشت دروازه های چین هیاهو راه می انداختند و به رفتار زشت و نادرست خود ادامه می دادند و مخصوصا قاچاق تریاک را تشویق می کردند. کمپانی هند شرقی انحصار بازرگانی بریتانیا با چین را در دست داشت. امپراتور چین ورود تریاک را ممنوع ساخت اما قاچاق ادامه یافت و خارجیان تریاک را به طور غیرقانونی و مخفیانه دنبال می کردند. این کار به جنگ با انگلستان منجر شد که به جنگ تریاک معروف شد و بر اثر آن انگلیسی ها چین را به مصرف کردن تریاک مجبور کردند."

نگاهی به تاریخ جهان. ج 2. ص 767. 

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰
یادداشتی که برای سایت خامنه‌ای دات آی آر نوشتم و امروز منتشر شد.
البته تیتر پیشنهادی من چیز دیگری بود.
انشالله مورد استفاده قرار بگیرد.
ساختمان تحریم‌ها چگونه ساخته شده است؟
  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

خاطرات خانم کلینتون بخش ایرانش را می‌خواندم. توضیحات مفصلی درباره تلاش‌های دیپلماتیک خود برای صدور قطعنامه 1929 می‌دهد. قطعنامه‌ای که زمینه را برای اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا هموار کرد. آمریکا حتی برای یک رای هم مذاکره و تلاش کرد.

بخشی از خاطرات کلینتون:

" چند ساعت قبل از کلمبیا با میشل سلیمان تماس گرفتم و به او اصرار کردم که رای منفی ندهد، کاری که بر اساس نیازهای سیاسی خود در داخل کشور تمایل داشت انجام دهد. می‌دانستم با تصمیم‌های دشواری مواجه است و نهایتا از رای ممتنع لبنان خوشحال شدم."

بخش دیگری از خاطرات:

"تحت یک قانون که دسامبر 2011 توسط اوباما امضا شد، (قانون اختیارات دفاع ملی برای سال مالی 2012) کشورهای دیگر یا باید هرشش ماه یک بار نشان می‌دادند که مصرف نفت ایارن را به طور موثری کاهش‌داده‌اند، یا در غیر این صورت خودشان تحریم می‌شدند. من برای عملی کردن این قانون به اداره تازه تاسیس، "منابع انرژی" به ریاست کارلوس پاسکال متوسل شدم. هر جا ایران سعی می‌کرد نفت بفروشد،‌تیم ما هم آنجا حضور داشت، منابع جایگزین معرف می‌کرد و خطرات مالی معامله با یک کشور منفور در جهان را توضیح می‌داد. مشتریان عمده ایران با انتخاب‌های دشوار و عواقب اقتصاد قابل توجهی مواج می‌شدند. خوشبختانه بسیاری از آن‌ها دور اندیشی نشان دادند و از فرصت تنوع بخشیدن به سبد انرژی خود استقبال کردند."

یک دیپلماسی فعال و البته متکی به پشتوانه‌های قدرت، خصوصا قدرت اقتصادی.


  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

در برنامه ثریا توفیق شد ارایه ساختمان تحریم‌ها را انجام بدهم.

فایل این ارایه که با برنامه پرزی تهیه شده است از لینک زیر قابل دانلود است

ارایه ساختمان تحریم‌ها در برنامه ثریا

  • مسعود براتی
  • ۱
  • ۰

مطالب گذشته من

یا حی

مطالب گذشته من در این آدرس قابل دسترسی است:

شبکه نخبگان سایت عیارآنلاین: مسعود براتی

برخی مطالب را نمی شود در قالب یادداشت تحلیلی بیان کرد. لذا از قابلیت وبلاگ استفاده خواهد شد. از طرف دیگر آرشیو شدن هم حاصل خواهد شد.

  • مسعود براتی