وبلاگ مسعود براتی

این وبلاگ برای نمایش نوشته‌ها، مطالب مطالعه شده که مناسب است دیگران هم ببینند و کارهای دیگری که الان مشخص نیست ایجاد شده است. لذا مطالب و پیوندها قابل استفاده هستند.

پیوندهای روزانه
پیوندها

۵ مطلب در آبان ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

«نفوذ» عبارتی است که در ماه‌های اخیر بسیار استفاده شده است. این مفهوم بیان کننده نگرانی عمیقی است که رهبر انقلاب نسبت به راهبرد جدید دشمن در مقابله با انقلاب اسلامی دارند. بیشترین بیان‌ها درباره «نفوذ» از سوی ایشان انجام گرفته و نشان‌دهنده عمق نگرانی ایشان است.
یکی از بسترهای مستعد برای نفوذ که از سوی رسانه‌های مختلف هم به آن توجه شده است، علم وفناوری است. این حوزه به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد مورد طمع کشورهای سلطه‌گر بوده و هست. از یک طرف علم و فناوری ظاهری خنثی داشته و همین باعث می‌شود که حساسیت کمی را برانگیزد. تمامی کشورها و افرادی که علاقه دارند تا کشورشان توسعه یابد، به دنبال ارتقا علم و فناوری خود هستند. خصوصا در سال‌های اخیر که روند تحولات در صحنه جهانی حکایت از رشد فزاینده جایگاه فناوری و تاثیرات آن بر ابعاد مختلف حکومت‌داری و علی‌الخصوص اقتصاد دارد. این تحولات را همه نخبگان جهان مشاهده می‌کنند و در نتیجه اشتیاق فراوانی برای ارتقای علم و فناوری در میان آنها ایجاد کرده است.
در ایران نیز این روند به خوبی قابل مشاهده است و شخص رهبر انقلاب نیز اصلی‌ترین فردی است که بر پیشرفت علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تاکید ویژه دارند. پس به راحتی قابل درک است که حوزه علم و فناوری سرشار از فرصت‌های قابل توجه برای پیشرفت کشور به خصوص در عرصه اقتصاد است.

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

در یک سال اخیر رهبر انقلاب بارها بر رجوع به اندیشه و بیانات حضرت امام تاکید کردند. در ۱۴ خرداد، دیدار نمایندگان مجلس، دیدار دانشجویان و ...

اگر قبول داشته باشیم که انقلاب اسلامی بر اساس اسلام ناب محمدی شکل گرفت و راه پیشرفت آن هم تمسک به همان اسلام ناب است، خواهیم پذیرفت که امام (ره) اصلی‌ترین چشمه این تفکر است.

برای هر کسی که دغدغه پیشرفت انقلاب را دارد لازم است خود را با اندیشه‌های امام (ره) مانوس کند.

یک گروه تلگرامی راه انداختیم برای همین داستان. البته قضیه برای چند ماه پیش است که سه ماهی به دلیل داستان برجام تعلیق شد اما لغو نشد. لذا دوباره از هفته گذشته راه افتاد.

هفته ای یک پیام یا بخشی از یک پیام طرح میشه و دوستان نکاتشان را مطرح می‌کنند. کار ساده که البته برکتش در استمرار آن خواهد بود.

آدرس گروه: https://telegram.me/joinchat/BFweggD9LVo_YVzh0ZdZ9w

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

با توجه به تخصص شما در روابط  بین الملل، معنای نفوذ در شرایط ایجاد شده در پسا برجام چیست؟

نفوذ یک استراتژی نظام سلطه برای به سلطه کشیدن کشورهایی است که حاضر نشدند سلطه قدرتهای بزرگ را بپذیرند؛ کلا" قدرتهای سلطه گر برای به یوغ کشیدن یا به سلطه کشیدن کشورهای مختلف، استراتژی های متفاوتی را استفاده می کنند.

اگر کشوری ضعیف باشد و در حوزه های مختلف نظامی و فرهنگی نیروی انتفاعی و قدرت دفاعی نداشته باشد، سریع با یک حمله و با یک تهاجم  آن را زیر سلطه می برند، اما اگر کشور، قوی باشد و دارای مؤلفه های قدرت درونی، قدرتهای سلطه گر به دلیل اینکه تهاجم و حمله برایشان هزینه زیادی دارد به روشهای دیگری روی می آورند که یکی از مهمترین های آن نفوذ است.

نفوذ به معنای رخنه کردن در داخل صفوف مستحکم است و آنها را از داخل ضعیف کردن و بعد از این که ضعیف شدند سلطه را بر آنها تحمیل کنند؛ این نفوذی که رهبری بسیار نگران هستند و بارها به آن اشاره کردند از این جهت و با این معنا و مفهوم که ابعاد مختلف دارد: نفوذ اقتصادی، نفوذ فرهنگی، نفوذ امنیتی و غیره و بعد که رخنه شد با ضعیف کردن آن صفوف، صفوف را از هم می پاشانند یا آماده فرو پاشی می شود.

این نوع حرکت ها، سابقۀ تاریخی هم دارد،در تجربۀ جمهوری اسلامی ایران  نیز وجود دارد، لذا مسئلۀ خطرناکی است و خطرناکی آن به خاطر این است که تشخیص نفوذ، کار واقعا" سختی است چون نفوذ در لایه های پنهان اتفاق می افتد و نیاز به یک بصیرت جدی و قوی دارد تا بتوانند خط نفوذ را شناسایی کنند، به مردم بشناسند و مقابله کنند، اما در کل نفوذ، یک راهبرد دشمن و نظام سلطه است تا بتواند به خط مقاومت از داخل رخنه و ضعیف کند و نیز راحتتر با هجمه کمتری به اهداف خود برسد.

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰

پیش از نوشته: این نوشته صرفا به دلایل بیان شده در مقدمه نگارش شده و هرگونه استفاده در خلاف این مسیر خلاف میل نویسنده است. لذا سایت‌های وزینی که تمایل به بازنشر این مطلب دارند حق تغییر تیتر و یا متن را ندارند.
مقدمه
چرا باید درباره این موضوع نوشت؟ بحث مذاکرات بیش از دو سال در کشور جاری بوده و افراد زیادی را درگیر خود کرده است. از موافقان تا منتقدان و مخالفان. این مشغولیت در سه ماه اخیر به بیشترین حد خود رسیده بود. حال که به یک نتیجه روشن رسیده است (منظور نامه رهبر انقلاب که فصل الخطاب این ماجراست) خوب است که افراد درگیر در این ماجرا به تحلیل کلان مسیر بپردازند تا با این کار تجربه سیاسی خود را ثبت و دانش سیاسی خود را افزایش و بلوغ سیاسی خود را تکامل دهند. (البته اینکه گفته شد بیشتر برای کسانی است که صحبت رهبر انقلاب را فصل الخطاب می‌دانند.)
برای همین به نظرم تمامی کسانی که در این مدت به طور جدی و مستمر درگیر این ماجرا بودند همین کار را انجام دهند تا به بلوغ سیاسی جوانان حزب اللهی کمک کنند.
این متن حاوی نکاتی است که برای من اهمیت داشته و در ذهنم برجسته شده است. لزوما تمام نکات این موضوع نیست. همچنین نکات از یک جنس و یک سطح نیست. اما به ذهن آمد و نوشته شد. این نکات مبتنی بر تجربه است و صرفا پردازش‌های ذهنی نیست. همین

  • مسعود براتی
  • ۰
  • ۰


امروز داشتم یادداشت‌های مربوط به یک هم‌اندیشی که چندماه قبل برگزار شده بود را مرور می‌کردم. هم‌اندیشی درباره نقش علم و فناوری در سیاست خارجی رژیم اشغالگر قدس بود.
نکته‌ای که برایم اثبات شد این بود که شناخت ما نسبت به دشمنمان بسیار بسیار سطحی است. از رژیم صهیونیستی صرفا یک سری اطلاعات رسانه‌ای داریم ولی وقتی این لایه کنار میرود مولفه‌های قدرت دیگری در این زمینه شناسایی می‌شود.
باید همانطور که رهبر انقلاب در پیام به دانشجویان تاکید کردند ابعاد واقعی نظام سلطه را بشناسیم.(حتما این پیام شفاهی رهبر انقلاب به دانشجویان را بخوانید:پیام شفاهی به تشکل‌های دانشجویی انقلابی)
  • مسعود براتی